Liesbeth

post-COVID gemeenschap l Mathijs Fitters2

Aan iedereen met veel of weinig klachten, veel goede moed, we geraken er wel!

 

Hierbij wil ik mijn verhaal vertellen over het gevecht met Corona.

Ik wil dit graag vertellen omdat bijna iedereen denkt dat als je jong bent (ik ben 36 jaar) en zonder enige vorm van voorgeschiedenis je niet zo erg ziek kan worden, blijkbaar niet in mijn geval.

Ik ben samen met mijn mama op zaterdag 21 maart koorts beginnen te maken. Vermits ik verpleegkundige ben werden we verplicht getest en bij mij was deze dus positief, en daarbij dus ook heel de familie (mijn ouders, man en waarschijnlijk ook de kinderen). Gelukkig in het begin lichte symptomen en ik dacht er snel van af te zijn tot de 26ste maart het van heel goed naar heel slecht ging. Dus ik naar het ziekenhuis, alle hens aan dek omdat ik zelfs al in shock aan het gaan was. Daarna beetje opgelapt en naar intensieve. Na een weekje happen naar lucht, overleven op morfine, een abses in de longen gekweekt en tussendoor nog een miskraam, hebben ze me op 5 april in coma gedaan en kunstmatig beademd.

Na 1 dag wisten ze al dat mijn longen dit niet aan konden en hebben ze me aan de ecmo (hart-long machine) gehangen. De eerste keer dat mijn man en ouders afscheid van mij “mochten” nemen omdat ze dachten dat ik het niet ging halen.

Hierna nog heel lang en heel vaak zeer kritiek geweest met veel bloedingen, trombose en zuurstofgebrek hebben ze na 4 weken toch beslist om me te opereren omdat ik aan het doodbloeden was (voor de tweede keer afscheid mogen nemen vermits de overlevingskans ongeveer 5% was). Uiteindelijk toch de operatie gelukt, wel met een stuk long minder. Daarna nog regelmatig bloedingen en verschillende complicaties, maar hierboven willen ze me blijkbaar nog niet.

Na 6 weken coma dan toch stabiel genoeg om me wakker te maken. Vanaf dan lekker revalideren, want spieren heb je dan niet meer.

Op dit moment gaat het goed, wel nog een zware revalidatie (mentaal en fysiek) voor de boeg. Nog regelmatig vermoeid, maar ik recupereer gelukkig heel snel. 

Aan iedereen met nog veel of weinig klachten veel goede moed, en we geraken er wel!