Overhandiging petitie

Een belangrijke dag voor iedereen die strijdt tegen long-COVID

28 april 2021

We kondigden al een verrassing aan. En vandaag is de dag. Vandaag zal Frank Vandenbroucke, Vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, ons ontvangen op zijn kabinet.

Wij duimen voor een goed verloop en hopen straks te kunnen uitpakken met het legendarisch moment dat iemand van de regering uitspreekt dat long-COVID wel degelijk een probleem is dat meer aandacht verdient.

Volg ons op onze facebookpagina of via de updates op deze pagina.

14:00 u

Om mevrouw Rohonyi te bedanken, maken we van de gelegenheid gebruik om haar een presentje te overhandigen. Dankzij haar pionierswerk, en dat van mevrouw Fonck, kwam long-COVID op de agenda van de commissie. Mevrouw Fonck was er jammer genoeg niet vandaag. Zij krijgt haar bedankje een andere keer. 

13:30 u

Ann en Anne-Sophie kregen een half uur tijd met meneer de Minister om persoonlijk een aantal accenten te leggen die belangrijk zijn voor iedereen die te maken krijgt met long-COVID. Ze overhandigden de petitie en een update van de huidige cijfers die aantonen met hoeveel langdurig COVID-zieken we zijn. Hij was zeer geïnteresseerd in de vele testimonials die gegeven werden bij het invullen van de petitie. Het zijn die verhalen die de tragedie achter de cijfertjes duidelijk maken.

Het gesprek was constructief. We zijn zeker niet teleurgesteld in de algemene teneur. Wie meer wil weten over de inhoud van het gesprek, kan straks terecht op het VRT-nieuws en in De Afspraak.

12:45 u

Ann en Anne-Sophie krijgen de micro van een journalist van Belga voor hun neus. 

11:47 u

We krijgen bevestiging dat we ons moeten vrijhouden om vanavond naar De Afspraak te gaan.

10:58 u

Ann krijgt telefoon van een journalist van De Afspraak. Ze gaan nu op de redactievergadering bespreken of Ann straks een plaatsje aan de tafel krijgt. Fingers crossed!

09:00 u

Anne-Sophie Spiette, onze Waalse Ann Li, werd vanmorgen al opgewacht aan het station van Spa door de lokale pers. Anne-Sophie zal drie uur onderweg zijn voor een onderhoud van een half uur met meneer de Minister.