Home | Steun | Nieuws | Contact
fb_banner_nieuwe huisstijl2
Nieuwsbrief Nr. 2
8 april 2021

Hoi!

Als je ons al even volgt, merkte je misschien dat we de laatste weken wat minder actief zijn. Aan de éne kant omdat we nood hadden om even terug wat meer te focussen op onszelf en ons gezin, aan de andere kant omdat we het politieke apparaat de kans willen geven om in al haar logheid te opereren.

Op onze website kan je voor de laatste nieuwtjes nog steeds terecht in onze nieuwsrubriek . Ook via onze facebookpagina brengen we sowieso snel de belangrijkste nieuwigheden tot bij jullie.

Gezonde groetjes,
Ann en Els

OPROEP!
Onderzoek met focusgroep

ku Leuven
Jolien werkt in het kader van haar opleiding Sociaal Werk en Sociaal Beleid aan de KU Leuven samen met Trefpunt Zelfhulp en de Post-COVID gemeenschap aan een onderzoek over de invloed van long-COVID op het dagelijkse leven.

Ze organiseert een groepsgesprek om het belang aan te tonen van de erkenning van post-COVID en de belangrijkste noden in kaart te brengen.

Hoe werkt het?

  • Je kijkt even of je voldoet aan de voorwaarden voor een kandidaatstelling en stelt je al dan niet kandidaat.
  • Jolien maakt een selectie uit de kandidaten. Hierbij wordt een zo divers mogelijke groep samengesteld.
  • Op 13 april 2021 om 19u30 vindt het groepsgesprek digitaal plaats.
  • Jolien verwerkt de resultaten in een rapport dat wij kunnen gebruiken bij onze argumentering.

KANDIDAAT STELLEN KAN T.E.M. 10 APRIL 2021 (24u)

De kamer

Voorstel van resolutie betreffende de erkenning en de goede opvolging en ondersteuning van patiënten die geconfronteerd worden met langetermijneffecten van COVID-19.

Half maart kregen we bericht dat de federale parlementsleden van de meerderheid een voorstel tot resolutie hebben ingediend rond langdurige COVID. We zijn heel blij dat ze onze boodschap tijdens de hoorzitting van de commissie Gezondheid over long COVID hebben gehoord! We zijn ook heel tevreden met wat er allemaal in de resolutie staat!

Wat betekent dit nu en wat zijn de verdere stappen?
De resolutie zal geagendeerd worden. Zo krijgen de andere parlementsleden de kans om er iets over te zeggen. Daarna zullen ze stemmen over het voorstel. Indien het goedgekeurd wordt, wordt het een officieel verzoek van het parlement aan de regering. Het is dan aan de regering om verdere stappen te zetten en aan het parlement om dit op te volgen. Dit voorstel is dus zeker een stap in de goede richting, maar het is niet het eindpunt. We strijden dus nog altijd verder.

Je bent niet alleen

Word lid van de Facebookgroep en vind steun bij lotgenoten

Op woensdag 3 maart trokken Ann Li en Anne-Sophie Spiette gewapend met een ijzersterk verhaal naar de hoorzitting van Gezondheid over long COVID. Ann vertegenwoordigde onze vereniging en Anne-Sophie verdedigde de belangen van onze Waalse tegenhanger. Het volledige verhaal en het bijhorende beeldmateriaal vinden jullie op deze pagina.

Oproepen

1 jaar COVID

Meer en meer leden ‘vieren’ rond deze tijd het trieste éénjarige jubileum van hun COVID-19 besmetting. Laten we met zijn allen nog eens tonen dat we niet alleen zijn en schrijf een comment op onze 'jubileumpagina' over jouw jaar.

En onthoud... het komt goed... in the end!

Deel je verhaal

Bij de post-COVID gemeenschap willen we een herkenbaar beeld meegeven van wat post-COVID is. Daarom zijn we steeds op zoek naar getuigenissen, verhalen, mooie teksten en foto's.

Kan jij jouw steentje bijdragen?
Neem dan zeker contact op via contact@post-covid.be
logo_staand1

Contact

Suggesties? Vragen? Tips?
Wij zijn steeds bereikbaar via
contact@post-covid.be